1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesi ile mezun olmuştur. 1985 yılında aynı fakültenin Geoteknik Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başlamıştır. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Geoteknik Mühendisliği Programında 1987 yılında yüksek lisans ve 1994 yılında doktora derecesini almış, 1998 yılında doçent, 2014 yılında profesör olmuştur. 1990 yılında İtalya Napoli Üniversitesi’nde ve 1999 yılında Japonya Tokyo Teknoloji Enstitüsü’nde geoteknik deprem mühendisliğinde arazi deneyleri konusunda çalışmalar yapmıştır. Çalışmaları genel olarak geoteknik deprem mühendisliği, zemin davranışı, arazi deney yöntemleri konusunda olup son yıllarda geri dönüştürülmüş beton agregalarının geoteknikte kullanımı ve dinamik yükler altında davranışının deneysel ve sayısal incelenmesi üzerinde yoğunlaşmıştır. Halen İTÜ İnşaat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.
Lisans ve yüksek lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Doktora derecesini 1977 yılında Iowa Devlet Üniversitesi (ISU-ABD) geoteknik dalında aldı. Özel sektörde uzman mühendis ve öğretim üyesi olarak görevler yaptı; 2014 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden emekli oldu. Halen Yüksel Proje’de danışman ve yönetim kurulu üyesi olarak meslek hayatını sürdürmektedir. Ulusal/uluslararası yayınlarının yanı sıra “Geoteknik Mühendisliğinde Saha Deneyleri”, “Vibro Zemin İyileştirme Yöntemleri: Vibro Sıkıştırma ve Taş Kolonlar”, “Jet Enjeksiyon Yöntemi” başlıklı üç adet kitabın yazarıdır.
Şişen ve çöken zeminler, kazıklarda şaft sürtünmesi, taş kolonlar, zemin iyileştirme yöntemleri konularında araştırmaları vardır.
Minna Karstunen is Professor in Geotechnical Engineering at Chalmers University of Technology, and a Fellow of the Institution of Civil Engineers, UK. She is a member of the Royal Academy of Sciences and Arts in Gothenburg (KVVS) and was awarded an honorary doctorate by Aalto University, Finland, in 2023. Minna got her PhD at the University of Wales Swansea in 1998, supervised by Prof. Gyan Pande, funded by the Academy of Finland. Her PhD studies were followed by a successful academic career in the UK, at the Universities of Glasgow (1996-2005) and Strathclyde (2005-2013). Minna joined Chalmers in 2012, where she is leading a dynamic research group working on modelling and characterisation of complex natural and engineered geomaterials, aiming to bridge fundamental understanding with applications in engineering practice. Even though Minna is internationally known for her research on constitutive model development, in parallel, she has been working on other topics, including novel numerical techniques for representing periodic ground improvement on soft soils. Minna has coordinated a number of European projects related to soft soil modelling and engineering practice, and her over 130 scientific publications, include keynote lectures, such as the 10th Raúl J. Marsal Córdoba Lecture in 2022 in Mexico and NUMGE 2023 in the UK.
Prof. Dr. Özer Çinicioğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olmasının ardından, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde geoteknik alanında yüksek lisansını tamamladı. University of Colorado at Boulder’da geoteknik alanında doktor ünvanını aldı. Özer Çinicioğlu, Türkiye’ye döndükten sonra, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak başladığı kariyerine halen aynı üniversitede devam etmektedir. Dr. Çinicioğlu’nun araştırma çalışmaları; termoaktif geoyapılar, ulaştırma geotekniği, fiziksel ve santrifuj modelleme, mikro-makro granüler davranış mekaniği, zemin dinamiği, ayrık elemanlar yöntemi, yapısal temeller ve iksalar üzerine yoğunlaşmıştır.
ISSMGE’nin aktif bir üyesi olan Özer Çinicioğlu ZMGM Derneği Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu üyesidir. ISSMGE çatısı altında TC105 Mikrodan Makroya Geomekanik, TC212 Derin Temeller ve TC308 Enerji Geotekniği teknik komitelerinde asil üyedir. Ulusal ve uluslararası ölçekte çok sayıda konferans ve sempozyumun organizasyonunda yer almıştır. Özer Çinicioğlu, iki adet devam eden Avrupa Cost Aksiyonunda yönetim kurulu üyesidir.
Dr. Özer Çinicioğlu, akademik çalışmalarının yanı sıra inşaat sektöründe danışmanlık ve tasarım hizmetleri vermektedir. Ulusal ve uluslararası ölçekte dahil olduğu projeler; yapısal temellerin geoteknik tasarımı, ulaştırma altyapısı projeleri, termoaktif geoyapılar, rüzgar türbini temelleri, iksa yapıları ve kıyı açık deniz yapılarının temel sistem tasarımlarını içermektedir. Özer Çinicioğlu, “Kazı Destek Yapıları Hakkında Yönetmelik” çalışma grubunda görev almıştır.
Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Laboratuvarı’nın direktörlüğünü yapan Prof. Dr. Özer Çinicioğlu, SCI kapsamında taranan Turkish Journal of Civil Engineering’de yayın kurulu üyesi ve geoteknik alanından sorumlu editör yardımcısıdır.
Yüksek İnşaat Mühendisi Alp Gökalp Türkiye’nin önde gelen uzman geoteknik firmalarından Kasktaş A.Ş.’nin Genel Müdürü’dür, evli ve bir çocuk babasıdır. 1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Daha sonra 1992-1995 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Geoteknik Ana Bilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalışmış ve 1994 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. 1995-1999 yılları arasında Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren Kasktaş Arabia Ltd.’da Teknik İşler ve Sözleşmeler Müdürü olarak çalışmıştır. Daha sonra Kasktaş’ın Türkiye’deki ve yurtdışındaki farklı projelerinde Şantiye Şefi ve Proje Müdürü olarak çalıştıktan sonra 2004 yılında Kazakistan Proje Koordinatörü, 2006 yılında Teknik Ofis Müdürü, 2007 yılında Projeler Koordinatörü, 2017 yılında Genel Müdür Yardımcısı ve 2023 yılında da Genel Müdür görevine gelmiştir. Geoteknik mühendisliği uygulamaları ile ilgili 30 yıllık deneyimi olan Alp Gökalp’in çalışma alanları; zemin iyileştirme, derin kazılar, derin temeller ve özel geoteknik ve temel uygulama yöntemleridir. Özel sektördeki çalışma hayatına paralel olarak Ulusal ve Uluslararası Sempozyum ve Kongrelerde tek başına ve çok yazarlı olarak yayınlanan altmışın üzerinde makale ve bildirisi bulunmaktadır. ISSMGE’nin TC-204, TC-209, TC-211 ve TC-222 teknik komitelerinde yer alan Alp Gökalp, Haziran 2021’den bu yana Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği’nin yönetim kurul üyesidir.
ZMGM19
20 Temmuz 2024 olarak belirlenen tam metin son gönderim tarihi, yoğun talepler ve katılımcılarımızdan gelen geri bildirimler doğrultusunda 15 Ağustos 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.
Bildiri özeti son gönderim tarihi : 20 Mart 2024 15 Nisan 2024
Bildiri özeti değerlendirme sonuçlarının açıklanması : 1 Mayıs 2024 10 Mayıs 2024
Tam metin son gönderim tarihi: 20 Temmuz 2024 15 Ağustos 2024